Menu

A+ A A-


Stikprøveundersøgelse viser PFAS i 60 ud af 67 prøver i Danmark

formanden har taget kontakt til Landbrug og fødevare, og fået følgende svar

 

Hej Gert

 Jeg kan forstå på Ida Storm, at du efterspørger information om PFAS.

67 af Naturstyrelsens arealer i hele landet er ultimo 2022 blevet undersøgt for PFAS. Resultatet blev i går offentliggjort på Miljøstyrelsens hjemmeside: PFAS fundet i græs ved kysten (mst.dk)

Det viser sig desværre, at græs på 60 kystnære engarealer indeholder PFAS over Fødevarestyrelsens indikatorværdi for foder. De landmænd der har kreaturer som græsser på arealerne er blevet kontaktet. Det skal nu undersøges om dyrene er blevet forurenet med PFAS.

 

Landbrug & Fødevarer er i dialog med formændene for de foreninger, hvor der er fundet PFAS i området. Derudover er de relevante medlemsvirksomheder også blevet underrettet og der vil i næste uges Landbrugsavis være et tema omkring PFAS, hvordan man som landmand skal forholde sig og hvad Landbrug & Fødevarer gør, for at hjælpe de landmænd der er kommet i vanskeligheder på grund af PFAS.

 

Derudover har Landbrug & Fødevarer allerede inden nytår sendt et brev til både fødevareministeren og miljøministeren og understreget, at der er et behov for en indsats på kort sigt i forhold til de landmænd, der allerede er ramt på deres afsætningsmuligheder på grund af PFAS, og på lang sigt, hvor en mere generel erstatningsordning for ”samfundsforureninger” skal etableres.

Dette har vi stadigvæk ikke fået respons på.

 

Jeg vedhæfter her Miljøstyrelsens undersøgelse om PFAS.

 

 Landbrug & Fødevarer vil meget gerne have meldinger om eventuelle lokale sager og er også klar til at svare på spørgsmål.For mere faglig viden, kan du kontakte Henrik Bang Jensen, 40 37 26 32.

Får I en henvendelse fra et medie, opfordrer vi jer til at kontakte Landbrug & Fødevarers Pressevagt med det samme. Pressevagten svarer alle ugens dage på tlf 33 39 45 20 eller mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

Venlig hilsen

Mille Marie Christensen
Presserådgiver
Kommunikation
Landbrug & Fødevarer F.m.b.A.

M +45 6170 2047   |   E Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  

Log Ind eller Registrer