Menu

A+ A A-


Nyhedsbrev Dansk Kødkvæg nr. 6 -2018

 


Nyt fra Dansk Kødkvæg

 

Søren Grunnet, næstformand Dansk Kødkvæg

 

Der har været møde i det nye avlsforum, som er nedsat af Dansk Kødkvæg med repræsentanter fra alle raceforeninger. Der var en god debat om, hvordan alle kødkvægsfolk bliver bedre til at registrere, hvilke tyre vi lukker til hundyrene. Det er ikke en ny opgave, men en opgave som er endnu vigtigere, efter Aalestrup Avlsstation er lukket, da vi ikke længere kan læne os op af de registreringer, som individafprøvningen på Aalestrup førte med sig. Det samme gælder indberetning af vejning ved fødsel, 200 dage og 365 dage. Sidste år var det 4 ud af 10 kalve, som blev vejet ved fødsel, og ved 365 dage var det kun 1 ud af 10.

 

Der var enighed om, at det er en opgave, som skal løftes i fremtiden. Der vil også blive arbejdet på, at det skal blive nemmere at indberette fæd-
rene på kalvene. En løsning kunne være, at der kommer en alarm, når man indberetter en kælvning, hvis der ikke er indberettet en far. 

 

En anden anbefaling er også, at der insemineres noget mere, da en kombination med inseminering og foldtyr er med til at øge sikkerheden for foldtyrens indekser. Vejning med målebånd er også en løsning, som er en anerkendt metode til registrering af vægt ved 200 dage og 365 dage. Der arbejdes også på nye modeller for aktive avlsbesætninger.

 

Så det er med at komme i gang med indberetningerne og husk, at der kan gå sport i vejningerne. Hjælp hinanden med at veje. Køb eventuelt en vægt sammen med kollegaen eller naboen.

 

God fornøjelse med indberetningerne og vejningerne

Log Ind eller Registrer