Menu

A+ A A-


Nyhedsbrev fra Dansk >Kødkvæg nr. 4

 

Dyrskuer 2018

Oversigt over dyrskuerne i Danmark findes på Landbrugsinfo: https://www.landbrugsinfo.dk/Kvaeg/Sider/Dyrskueliste-danmark.aspx

Udstillingsregler

Se gældende regler

 

Nyt fra Dansk Kødkvæg om Landskuet 2018

 

Søren Grunnet, næstformand Dansk Kødkvæg og bestyrelsesmedlem i Landsskuet

 

Sommerens største begivenhed for mange kød- kvægsfolk er Landsskuet, som i 2018 afvikles 5. –

7. juli i Herning. Vi håber igen at se en masse kød- kvæg i Herning. Der er i år ikke Landsstævne sam- tidig med Landsskuet, men der er VM i fodbold, og DANMARK er med. Hvem husker ikke EM i 1992, da der blev set fodbold i alle fortelte på Landsskuet. Det er nok en oplevelse, vi aldrig glemmer. Måske sker det igen i 2018. Der var ikke mange, som troede det på i 1992, og vi er trods alt ikke med på afbud denne gang.

 

Der plejer at være en fantastiske stemning rundt på Landsskuets campingplads, hvor der bliver hygget og snakket i de små fortelte. Fredag aften kl. 18.30 er udstillere, hjælpere og publikum invi- teret til Danmarks største dyrskuefest i Hal G. Der er altid en super stemning til landsskuefesten, så husk at få købt billetter. Billetter til festaften kan købes i Landsskuets Bank – Hal Q.

 

Der har været skrevet lidt omkring salmonella, da der er lempelser for kødkvægsbesætninger. Kød- kvægsfolk skal ikke tage blodprøver af de enkelte dyr, som udstilles på Landsskuet i 2018, hvis dy- ret/dyrene er registret og udstilles fra en besæt- ning, som har været i salmonellaniveau 1-besæt-

 

ning i minimum 7 måneder før dyrskuet. De ud- stillede dyr skal have opholdt sig vedvarende i en niveau 1-besætning i de seneste 7 måneder før skuet. Det forudsætter, at der ikke er malke- kvægsbesætning på ejendommen.

 

Sidste frist for tilmelding af kødkvæg er 28. maj. Det samme gælder for camping – uanset om man udstiller dyr eller ej. Husk, at campingpladsen har været udsolgt de sidste mange år, og at der er sagt nej til mange. Tilmeldingsgebyret er uændret i 2018. Læs mere om tilmelding på http://lands- skuet.dk.

 

Der er igen i år mulighed for, at dyrene kan an- komme til Landsskuet allerede om tirsdagen kl.

12.00 – 20.00. At dyrene kommer til Herning alle- rede om tirsdagen gør, at der er meget mere ro på for både dyr og udstillere. Dyrene kan også an- komme onsdag kl. 13.00 – 20.00. Bemærk, at det begge dage ikke er muligt at læsse dyrene af se- nere end det anførte tidspunkt, da der ingen dyr- læge er til at indsyne dyrene. Husk at give vogn- manden besked om det.

 

Når vi kommer tættere på Landsskuet, kan det endelig program ses på http://landsskuet.dk.

 

Rigtig god dyrskuesæson – og husk nu at få na- boen med. Der er altid brug for nye udstillere uanset farven på dyret.

 

Vi ses i Herning til nogle fantastiske dage.

Log Ind eller Registrer